Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Benzoat de sodiu SaficAlcan

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
SaficAlcan
Out Of stock
Descriere
Benzoatul de sodiu (sau E 211) este un conservant artificial obtinut din acidul benzoic. Acesta este eficient in medii usor acide si are actiune bacteriostatica si fungistatica, inhiband dezvoltarea bacteriilor si a fungilor din alimente, produse cosmetice si medicamente 12.

Iata cateva utilizari ale benzoatului de sodiu in diferite industrii:

Alimente si bauturi:

Benzoatul de sodiu este primul conservant pe care FDA l-a permis in alimente si este inca un aditiv alimentar utilizat pe scara larga. Este clasificat ca fiind Recunoscut in General ca Fiind Sigur (GRAS), ceea ce inseamna ca expertii il considera sigur atunci cand este utilizat conform destinatiei sale. Este aprobat la nivel international ca aditiv alimentar si i se atribuie numarul de identificare 211. De exemplu, este listat ca E211 in produsele alimentare europene.
Benzoatul de sodiu inhiba dezvoltarea bacteriilor potential daunatoare, a mucegaiului si a altor microbi din alimente, impiedicand astfel deteriorarea. Este deosebit de eficient in cazul alimentelor acide, cum ar fi sifonul, sucul de lamaie imbuteliat, muraturile, jeleul, sosul de salata, sosul de soia si alte condimente.

Medicamente:

Benzoatul de sodiu este utilizat ca conservant in unele medicamente de vanzare libera si prescriptie medicala, in special in medicamentele lichide, cum ar fi siropul pentru tuse. De asemenea, poate fi un lubrifiant in fabricarea pastilelor si face tabletele transparente si netede, ajutandu-le sa se descompuna rapid dupa ce le inghiti.
Cantitati mai mari de benzoat de sodiu pot fi prescrise pentru a trata nivelurile crescute de amoniac din sange. Amoniacul este un produs secundar al descompunerii proteinelor, iar nivelurile din sange pot deveni periculos de ridicate in anumite afectiuni medicale.
Cosmetice si produse de ingrijire personala:
Benzoatul de sodiu este utilizat ca conservant in produsele cosmetice si de ingrijire personala, cum ar fi produsele pentru par, servetelele pentru copii, pasta de dinti si apa de gura.
In concluzie, benzoatul de sodiu este un ingredient versatil, utilizat pentru a prelungi durata de valabilitate a produselor alimentare si a altor produse, precum si pentru a asigura siguranta si calitatea acestora.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura