Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Acid ascorbic SaficAlcan

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
SaficAlcan
Out Of stock
Descriere
Acidul ascorbic, cunoscut si sub numele de vitamina C, este un nutrient solubil in apa gasit in citrice si alte fructe, fructe de padure si legume. De asemenea, este un medicament generic pe baza de reteta si in unele tari este vandut ca supliment alimentar fara reteta. Vitamina C este un nutrient esential implicat in repararea tesuturilor, formarea colagenului si productia enzimatica a anumitor neurotransmitatori. De asemenea, este necesara pentru functionarea mai multor enzime si este importanta pentru sistemul imunitar.

De asemenea, actioneaza ca un antioxidant. Vitamina C poate fi administrata pe cale orala sau prin injectie intramusculara, subcutanata sau intravenoasa. Exista diverse afirmatii despre beneficiile vitaminei C, inclusiv pentru prevenirea si tratarea scorbutului, o boala cauzata de deficienta de vitamina C. De asemenea, exista afirmatii despre beneficiile suplimentarii cu vitamina C in exces fata de aportul dietetic recomandat pentru persoanele care nu sunt considerate deficiente in vitamina C.

Vitamina C este in general bine tolerata, dar dozele mari pot provoca disconfort gastrointestinal, dureri de cap, insomnie si roseata a pielii. Institutul de Medicina din Statele Unite recomanda sa nu se consume cantitati mari.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura