Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Metabisulfit de sodiu Safic Alcan

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
SaficAlcan
Out Of stock
Descriere
Metabisulfitul de sodiu (sau E223) este un compus anorganic, o sare de sodiu cu formula chimica Na₂S₂O₅. Acesta are diverse utilizari in industria alimentara si nu numai:

Conservant alimentar si antioxidant:

Metabisulfitul de sodiu este utilizat pe post de conservant in productia de vinuri pentru a preveni oxidarea si cresterea bacteriilor care pot afecta gustul, aroma si calitatea vinului 1.

In procesul de fermentatie, metabisulfitii distrug microorganismele nedorite si previn cresterea bacteriilor care ar putea produce gusturi si mirosuri neplacute in vin.
De asemenea, acesti compusi protejeaza vinul impotriva oxidarii, care poate duce la decolorarea si degustarea neplacuta a vinului.

Dezinfectant:

Metabisulfitul de sodiu este folosit ca dezinfectant in industria alimentara si in alte domenii, cum ar fi productia de esteri de celuloza, industria cinematografica, fotografica si cosmetica 2.

Prevenirea oxidarii:

Metabisulfitii ajuta la mentinerea prospetimii gustului si aromei vinului, prevenind astfel pierderea acestora.

Este important de mentionat ca utilizarea metabisulfitilor poate avea si efecte negative, cum ar fi reactii alergice la unele persoane si formarea excesiva de dioxid de sulf, care poate produce dureri de cap si alte simptome.

De aceea, multe tari au reglementari stricte privind nivelurile maxime admise de metabisulfiti in vinuri si alte produse alimentare
Trimite mesaj
Din Gura in Gura