Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Membru Bizoo de 12 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Indulcitor Dextroza Sunar-Safic Alcan

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
Sunar
Out Of stock
Descriere
Dextroza este un tip de zahar simplu care se gaseste in mod natural in fructe, legume si lactate. Este un carbohidrat care poate fi absorbit rapid de organism si poate fi utilizat imediat pentru energie. Dextroza se poate gasi sub forma de zahar sau poate fi adaugata la solutii pentru perfuzii, suplimente alimentare sau medicamente12. Chimic, dextroza este identica cu glucoza, care este sursa principala de energie pentru corpul uman. De asemenea, dextroza este o componenta a siropului de porumb cu fructoza (fructoza provine din fructe) 3.

Dextroza are si utilizari medicale. Este dizolvata in solutii care se administreaza intravenos, fie separat, fie in combinatie cu alte medicamente. Deoarece dextroza este un zahar “simplu”, corpul o poate utiliza rapid pentru energie. Aceste solutii intravenoase pot fi folosite pentru a trata deshidratarea si hipoglicemia (niveluri scazute de zahar din sange). De asemenea, dextroza este utilizata in nutritia parenterala totala (TPN), care furnizeaza nutrienti persoanelor care nu pot absorbi carbohidrati, aminoacizi si grasimi prin tractul digestiv 4.

In plus, persoanele cu diabet sau hipoglicemie (niveluri cronice scazute de zahar din sange) pot purta gel de dextroza sau tablete pentru a creste rapid nivelul de zahar din sange. Acestea se dizolva in gura si ofera o crestere rapida a glicemiei. Simptomele hipoglicemiei includ slabiciune, confuzie, transpiratie si puls crescut 4. Deci, daca cineva are o glicemie mai mica de 70 mg/dL si prezinta simptome de hipoglicemie, ar putea avea nevoie de tabletele de dextroza.

In concluzie, dextroza are multiple utilizari, atat in medicina, cat si in alimentatie, si joaca un rol important in furnizarea de energie organismului.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura